منابع خبري مي‌گويند بيش از 40 نوجوان شيعه زير سال عربستاني به‌اتهام شرکت در اعتراض‌هاي قطيف در سال 2011، با مجازات اعدام روبه‌رو هستند.



 



اعدام شيعيان در عربستان، به ويژه از نوع معترض آن، خبر عجيبي نيست. رژيم آل‌سعود بدون هرگونه مستندات قانوني جوانان و نوجوانان شيعه در اين کشور را به اعدام محکوم مي‌کند. هرچند مجامع بين‌المللي نسبت به اين رفتار آل‌سعود، زبانا معترض هستند اما در عمل هيچ فشاري بر اين کشور قرون وسطايي داراي نفت و دلار وارد نمي‌کنند و بدين صورت اين رژيم را در تداوم جنايت‌هايش تشويق نيز مي‌کنند.
خبرگزاري تسنيم در اين باره به نقل از «سعودي ليکس» نوشته، بيش از 40 نوجوان در زندان‌هاي رژيم سعودي به‌اتهامات مربوط به اعتراض‌هاي قطيف در سال 2011 با مجازات اعدام روبه‌رو هستند. منابع حقوق‌بشري اظهار داشتند که علي‌رغم تعهد مقامات سعودي براي متوقف کردن مجازات اعدام عليه افراد زير سال، ده‌ها نفر به‌اتهامات خودسرانه با اعدام روبه‌رو هستند.
مقامات سعودي در سال 20 پايان مجازات اعدام را براي افراد زير سال و نوجوانان به‌دليل برخي از جرايم اعلام کردند؛ اما اين کشور «مصطفي آل‌درويش» را اخيرا به‌دليل اتهامات مربوط به دوران کودکي اعدام کرد. ديده‌بان حقوق بشر تأکيد کرده که مقامات سعودي به اجراي احکام اعدام ناعادلانه عليه نوجوانان ادامه مي‌دهند.
اين سازمان از رژيم سعودي خواست که با ممنوعيت مجازات اعدام براي کودکان در همه موارد بدون استثنا به اکثر قريب به اتفاق کشورها بپيوندد. خانواده‌هاي زندانيان مذکور از «دومنيک راب» وزير امور خارجه انگليس خواسته‌اند که در جريان سفرش به رياض براي توقف مجازات اعدام افراد کم‌سن‌وسال مداخله فوري کند. دولت انگليس پيش از اين و بعد از مواجهه با اعتراض‌هايي از اين دست اعلام کرده بود، کشورش به روابط با سعودي‌ها (بخوانيد دلار‌هاي سعودي) نياز دارد. گفتني است، رژيم آل‌سعود غالبا حکم اعدام را با شمشير اجرا مي‌کند!
يک سازمان حقوق بشر از زمان آغاز به کار پادشاه سلمان بن عبدالعزيز و پسرش 844 مورد اعدام سعودي‌ها و خارجي‌ها را در اين پادشاهي ثبت کرده است. سازمان اروپايي - سعودي حقوق بشر اعدام 844 نفر را توسط رژيم آل‌سعود ثبت کرده است که بالاترين درصد اين اعدام‌ها در سال 2019 به‌طور متوسط 130 نفر است.
اخيراً مقامات سعودي آل‌درويش را به‌دليل اتهاماتي که «اقدام مسلحانه عليه ولي امر، تهديد امنيت کشور، تشکيل يک باند تروريستي براي کشتن نيروهاي امنيتي و فتنه‌انگيزي» خوانده‌اند، اعدام کردند. «فؤاد ابراهيم» معارض سعودي در حساب توئيتري خود در واکنش به اين خبر نوشت: «مصطفي آل‌درويش جوان اهل قطيف به‌عنوان بخشي از اتهامات ساختگي بازداشت شد که شامل ده‌ها تن از کساني مي‌شود که در تظاهرات مسالمت‌آميز سال 2011 شرکت کردند و با گلوله در خيابان و يا با شمشير کشته شدند».
بازداشت رئيس‌ سازمان امنيت عربستان
از سوي ديگر، فعالان فضاي مجازي و برخي معن دولت سعودي نوشته‌اند که «عبدالعزيز الهويريني» رئيس‌سازمان امنيت کشور عربستان و مديرکل اداره آگاهي بازداشت شده است. حساب توئيتري «امل الناس» براي اولين بار خبر بازداشت «الهويريني» را منتشر کرده و نوشته است که دليل بازداشت وي، مشکوک شدن «محمد بن سلمان» ولي‌عهد سعودي به او بوده است. پس از اين توئيت، حساب کاربري «تجمع المعارضة الحره» نيز به عنوان يک حساب کاربري معروف در ميان معن عربستاني، ضمن تأييد خبر بازداشت رئيس‌سازمان امنيت کشور عربستان، به طور مفصل به پيشينه و چرايي بازداشت وي پرداخت. اين حساب کاربري نوشته است که «الهويريني» نزديک‌ترين فرد به «محمد بن نايف» ولي‌عهد سابق سعودي که اکنون در زندان است، محسوب مي‌شد، اما به وي خيانت کرد و در سال 2017 خبر تصميم وي براي کودتا عليه ملک سلمان و محمد بن سلمان را به شاه سعودي داد. پس از آن الهويريني به رياست سازمان امنيت کشور سعودي رسيد.
الهويريني در ديدار با پادشاه سعودي که بن سلمان نيز در آن جلسه حضور داشت، به ملک سلمان گفته بود که حاضر است «محمد بن نايف» و تمامي افراد وفادار به او را تحويل دهد. الهويريني همچنين نقش مهمي در قتل «جمال خاشقجي» داشت و در اين ماجرا «عبدالله الهويريني» برادر وي نيز به او کمک کرد.
«تجمع المعارضة الحره» سپس نوشت که دليل بازداشت الهويريني اين است که «محمد بن سلمان» تلاش دارد «احمد بن عبدالعزيز» عمويش را که خود زنداني کرده، آزاد کند و از فشار آمريکا و کشورهاي اروپايي مقداري بکاهد. اما «احمد بن عبدالعزيز» خود حاضر نيست از بازداشتگاهش بيرون بيايد و چند شرط مهم در اين باره اعلام است که يکي از آن شروط بازداشت «عبدالعزيز الهويريني» است. احمد بن عبدالعزيز، الهويريني را خائن مي‌داند و سر ماجراي خيانتش به «محمد بن نايف» از او کينه پيدا کرده است.
بنابراين «محمد بن سلمان» نيز براي کسب رضايت «احمد بن عبدالعزيز» دستور بازداشت «الهويريني» را صادر کرده و به نوعي پس از اين همه خدمات، وي را قرباني کرده است تا پرونده کودتاي «محمد بن نايف» براي هميشه بسته شود. علاوه‌بر الهويريني، چند تن از مهم‌ترين مقامات امنيتي سعودي که در جريان بازداشت بن نايف و احمد بن عبدالعزيز نقش اصلي داشتند نيز بازداشت شده‌اند.


درس پيام هاي آسمان سال اول پايه هفتم /فيلم هاي توليدي

40 نوجوان زير 18 سال و شيعه عربستاني در صف اعدام با شمشير! منابع

سعودي ,اعدام ,بازداشت ,کرده ,محمد ,رژيم ,مجازات اعدام ,مقامات سعودي ,حساب کاربري ,امنيت کشور ,رژيم آل‌سعود ,اعدام روبه‌رو هستند ,تجمع المعارضة الحره» ,مجازات اعدام روبه‌رو
مشخصات
آخرین جستجو ها